Karrier

Álláslhetőségek az Intézetben

Nincs megjeleníthető elem

NEUROBIOLÓGUS POSZTDOKTORI ÁLLÁS

2022. július 14, csütörtök

A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Celluláris Idegélettani Laboratóriuma két neurobiológus posztdoktori állást hirdet.  Olyan kutatók jelentkezését várjuk, akik szívesen csatlakoznának egy molekuláris, anatómiai, képalkotási és élettani módszereket alkalmazó neurobiológiai kutatócsoporthoz.  Fő érdeklődési területünk a szinaptikus információátvitel, valamint az idegsejtek serkenthetőségének megértése.

A KOKI Idegi Jelátvitel Kutatócsoportja (vezető: Dr. Makara Judit) tudományos kutató munkatársat keres.

2022. július 26, kedd

Tudományos kutató pozícióba.

Főbb feladatok, munkák:

Érdeklődésünk középpontjában a hippokampális idegsejtek szinaptikus és dendritikus jelfeldolgozási mechanizmusainak, valamint a neuronhálózat sejt- és hálózatszintű működésének megismerése áll, amelyhez élvonalbeli in vitro és in vivo képalkotó és elektrofiziológiai módszereket alkalmazunk.
A sikeres jelentkező in vivo két-foton mikroszkópos módszerrel fogja vizsgálni hippokampális idegsejtek és azok nyúlványainak működését éber, térbeli tanulási feladatot végző egerekben. Feladatai közé tartozik a kísérletek tervezése, végrehajtása, kiértékelése, bemutatása, publikációk készítése.

Tudományos kutató. Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 10.

2022. július 13, szerda

Tudományos kutatómunka végzése a ”Purinerg jelátviteli mechanizmusok szerepe központi idegrendszeri betegségek in vivo állatkísérletes modelljeiben” kutatási téma keretében. A kutatómunka magában foglal állatkísérletes munkát, valamint az eredmények feldolgozását és publikációját.